5 carti de educatie financiara si dezvoltare personala pe care le recomand elevilor mei -Eficienta in sapte trepte

eficientaLiviu Draghici, profesor de discipline economice la un colegiu din Ploiesti recomanda elevilor sai 5 carti de educatie financiara si dezvoltare personala care sa le ofere acestora notiuni despre cum functioneaza banii.

Eficienta in sapte trepte. Un abecedar al intelepciunii -Stephen Covey
Am citit aceasta carte de doua ori. Si cu siguranta nu va fi ultima oara cand o voi citi. Si nu pentru ca n-am retinut din prima ci pentru ca de cate ori o recitesc redescopar perspective diferite

Cartea este prezinta 7 deprinderi necesare pentru atingerea eficientei:

Deprinderea 1: Fii proactiv. Pentru prima oara am auzit de proactivitate in multinationala. Unde, din pacate, cuvantul capatase un sens peiorativ. A fi proactiv inseamna a avea o atitudine din care sa iesi intotdeauna in avantaj, a te gandi intotdeauna la solutii

Deprinderea 2: Începe cu gândul la final. Stabileste-ti clar obiectivele si unde vrei sa ajungi. E important sa ai un plan care sa iti ofere o directie.

Deprinderea 3: Dă prioritate priorităților.Pentru a-ti atinge un scop, ai nevoie sa faci intr-o anumita ordine lucrurile care sa conduca la indeplinirea lui. E important sa prioritizezi actiunile in functie de prioritate si urgenta. Despre asta vorbesc la unul dintre cursurile pe care le sustin

Deprinderea 4: Gândește în termeni de câștig – câștig. Cei mai multi dintre noi am fost educati dupa principiul “castig-pierdere”. Adica daca tu castigi, inseamna ca altcineva pierde. Covey propune o schimbare de paradigma si o abordare din care toata lumea sa aiba de castigat.

Deprinderea 5: Caută mai întâi să înțelegi pe ceilalți și doar apoi să te faci înțeles. Autorul insista pe ascultare inainte de a vorbi. Si sugereaza intai sa ii intelegem pe ceilalti inainte de a ne face intelesi.

Deprinderea 6: Acționează sinergic. Multi au auzit despre sinergie abia la Iliescu. Dar termenul nu are nicio legatura cu modul in care il folosea fostul presedinte. Sinergia este principiul conform caruia suma intregului este mai mare decat suma tuturor partilor.

Deprinderea 7 – Ascute ferăstrăul, reînnoiește-te mereu. A ascuti fierastraul inseamna sa te perfectionezi continuu. Sa inveti, sa te dezvolti, sa te straduiesti sa iti cresti eficienta.

Descarca Eficienta in 7 Trepte, un abecedar al intelepciunii_Stephen Covey

Citeste si:

5 carti de educatie financiara si dezvoltare personala pe care le recomand elevilor mei -Cel mai bogat om din Babilon

5 carti de educatie financiara si dezvoltare personala pe care le recomand elevilor mei -Cine mi-a luat cascavalul

5 carti de educatie financiara si dezvoltare personala pe care le recomand elevilor mei -Conducta de milioane

5 carti de educatie financiara si dezvoltare personala pe care le recomand elevilor mei -Tata bogat, tata sarac

Da mai departe: