5 carti de educatie financiara si dezvoltare personala pe care le recomand elevilor mei -Tata bogat, tata sarac

tata bogat tata saracLiviu Draghici, profesor de discipline economice la un colegiu din Ploiesti recomanda elevilor sai 5 carti de educatie financiara si dezvoltare personala care sa le ofere acestora notiuni despre cum functioneaza banii.

Tata bogat tata sarac
Robert T. Kiyosaki este copilul bogat al unor oameni saraci. Tatal sau biologic lucra in invatamant si intruchipeaza personajul Tatal sarac din carte. Tatal bogat este de fapt tatal unui prieten de-al autorului care ii invata pe amandoi cum functioneaza banii. Autorul prezinta notiunile de Activ si Pasiv diferit decat o face contabilitatea traditionala.

Concluzia lui este ca, in principal, problemele financiare provin din faptul ca anii multi de scoala nu ne invata nimic despre cum functioneaza banii, ci doar cum sa muncim din greu pentru ei. Iar atunci cand si avem multi, putini, – nu stim cum sa-i folosim in favoarea noastra intr-un mod eficient. Nu nesocotim faptul ca relatia cu banii este una de putere: ori ii stapaniti, ori deveniti sclavii lor. Aceasta carte arunca in aer mitul care spune ca trebuie sa castigi mult ca sa te imbogatesti.

„Principalul motiv pentru care oamenii se lupta cu dificultatile financiare este acela ca au trecut prin scoala fara sa invete nimic despre bani. Rezultatul este ca invata sa lucreze pentru bani… dar nu invata niciodata sa puna banii sa actioneze pentru ei.“ – Robert T. Kiyosaki
„Imi iubesc copiii si vreau sa fac tot posibilul pentru ca ei sa aiba parte de cea mai buna educatie! Invatamantul traditional, desi este foarte important, nu mai este de ajuns. Trebuie sa intelegem cu totii ce sunt banii si cum lucreaza ei.“ – Sharon L. Lechter

Aceasta carte este importanta deoarece:
– Sustine ca saracia nu incepe din portofel ci din modul de gandire
– Combate ideea potrivit careia, daca ai o casa, esti instarit.
– Le arata parintilor de ce nu se pot baza pe sistemul de invatamant, daca vor sa-si vada copiii invatand cate ceva despre bani.
– Defineste odata pentru totdeauna activele si pasivele.
– Va invata ce si cum sa le spuneti copiilor despre bani, astfel incat sa aiba succes financiar in viitor.

Download in format pdf: tata-bogat-tata-sarac

Da mai departe: