Asociatia Ai Carte a lansat “Colegiul Antreprenorilor” prima platforma de antreprenoriat pentru elevii si studentii ploiesteni

Miercuri 29 decembrie 2021 am lansat proiectul “Colegiul Antreprenorilor”, o platformă de educaţie antreprenorială construită ca parte a proiectului “ELAN -Elevi Antreprenori” in cadrul “Fondului pentru un viitor mai bun în comunităţi” finanţat de LIDL, coordonat de Federatia Fundatiile Comunitare din Romania si implementat in Ploiesti de Fundaţia Comunitară Prahova.

Proiectul se adresează elevilor şi studenţilor care locuiesc sau studiază in Ploiesti facilitandu-le acestora imbunatatirea abilitatilor antreprenoriale prin intermediul a 16 module care includ un suport de curs in format text si video, studii de caz prezentate de antreprenori din Ploieşti, dar şi din ţară, cât si exercitii pentru dezvoltarea unui plan de afaceri in vederea infiintarii unei firme reale.

Scopul platformei este sa ii sprijine pe cursanti sa isi creeze si structureze o idee de afacere, in asa fel incat in viitor sa poata lansa o afacere reala.

In fiecare săptămână, in ziua de marţi va fi încărcat un nou modul pe platforma în asa fel incât cursanţii sa aiba la dispozitie o saptamana pentru parcurgerea modulului precedent si pentru rezolvarea exercitiilor din cadrul acestuia.

 Accesul in platforma este gratuit pentru elevii si studentii din Ploiesti. Celelalte persoane interesate se pot abona la newsletter si vor fi informate când accesul va fi disponibil şi pentru ei.

 “Sunt cel puţin cinci motive pentru care ar trebui să te înscrii in Colegiul Antreprenorilor. Vei beneficia de un algoritm, un proces care face infiintarea si managementul unei afaceri mai usoare pentru tine; vei avea acces la informatii structurate si sistematizate pentru a reduce timpul necesar studiului individual; vei căpăta o privire de ansamblu asupra antreprenoriatului; vei descoperi povesti ale unor antreprenori locali, ca mine si ca tine şi cel mai important, vei fi parte dintr-o comunitate de antreprenori si viitori antreprenori”, a declarat Liviu Drăghici iniţiatorul proiectului.

Pentru inscriere accesati https://colegiulantreprenorilor.ro/

Da mai departe: