Cele 10 filme motivationale pe care le recomand elevilor mei

the-bucket-listLiviu Draghici, profesor de discipline economice la un colegiu din Ploiesti. Pe langa activitatile obisnuite de la clasa, profesorul prahovean recomanda elevilor sai sa vizioneze cate un film in fiecare luna.

Majoritatea filmelor sunt filme motivationale, psihologice sau de dezvoltare personala. Lista lor poate fi consultata mai jos

Any Given Sunday

Any given

Prezentand povestea unei echipe de fotbal american, filmul este despre gestionarea succesului aparut peste noapte, despre ideea de echipa, despre sacrificiu dar si despre tentatii. Punctul culminant al filmului il reprezinta discursul antrenorului (Al Pacino) inaintea unui meci decisiv.

 

Invictus

 Invictus

Filmul este inspirat dupa o poveste adevarata. Președintele nou ales Mandela știe că, din punct de vedere rasial și economic, țara sa a rămas divizată din cauza apartheid-ului. Convins că își poate unifica poporul prin intermediul limbajului universal al sportului, Mandela se asociază cu liderul echipei sud-africane de rugby în scopul câștigării incredibilei competiții din 1995, de la World Cup Championship.
Pay it Forward

Pay

Eugene Simonet (KEVIN SPACEY) este un profesor de studii sociale care nu se asteaptã la o schimbare a clasei a saptea din acest an fatã de cea din anul trecut. “Eugene are acelasi discurs pentru elevii sãi în fiecare an, sperând, fãrã o certitudine, cã unul dintre ei îl va lua în serios”, spune Kevin Spacey. Un om ale cãrui cicatrici fizice scot în evidentã mult mai adâncile cicatrici emotionale, Simonet este cu toate acestea un profesor pasionat. Filmul vorbeste despre puterea multiplicarii faptelor bune dar are un final neasteptat
The Pursuit of Happiness

pursuit

Este un film despre perseverenta, despre puterea de a depasi obstacole. Chris Gardner este un familist care încearcă din răsputeri să supraviețuiască. În ciuda bravelor sale încercări de a-și menține familia pe linia de plutire, mama fiului său în vârstă de cinci ani, Christopher cedează nervos sub presiunea constantă a lipsurilor financiare. Nemaifiind capabilă să le facă față, decide cu jumătate de inimă să plece. Chris, devenit acum singurul părinte, continuă cu încăpățânare să caute o slujbă mai bine plătită folosindu-se de toate trucurile de publicitate pe care le cunoaște. Este acceptat ca stagiar la o prestigioasă firmă de agenți de bursă și, deși nu este plătit, lucrează totuși în speranța că la sfârșitul stagiului va obține o slujbă și va avea parte de un viitor promițător.
The Shawshank Redemption

shawshank

Este un film despre rabdare, tenacitate, perseverenta si…contabilitate .Andy Dufresne (Tim Robbins) este un bancher tânăr și de succes a cărui viață se schimbă drastic atunci când el este condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea soției sale și iubitul ei. Amplasat în anii 1940, filmul arată cum Andy, cu ajutorul prietenului său roșu (Morgan Freeman), antreprenor in închisoare, dar se dovedește a fi un prizonier cel mai neconventional.
The Bucket List

the-bucket-list

Filmul este despre fericire si despre dorinte. Edward (Jack Nicholson) și Carter (Morgan Freeman) se intalnesc pe patul de spital si se hotărăsc sa folosească ultimele zile din viata lor pentru a face toate lucrurile pe care imposibile, conform unei liste de dorințe pregătită de ei. Având în vedere ca Edward era o persoana cu multi bani își puteau permite orice . Pe parcursul acestor luni cei doi devin prieteni buni, se ajuta reciproc, și într-un final își găsesc fericirea în viata.
Good will huntingGood will hunting

 

Tânărul de 20 de ani Will Hunting (Matt Damon), din South Boston, este dotat cu un nivel al intelectului extrem de ridicat şi o memorie impresionantă, dar lucrează ca om de serviciu la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) şi îşi petrece timpul liber împreună cu prietenii lui Chuckie Sullivan (Ben Affleck), Billy McBride (Cole Hauser) şi Morgan O’Mally (Casey Affleck). Atunci când profesorul Gerald Lambeau (Stellan Skarsgård) le dă studenţilor săi absolvenţi o problemă extrem de dificilă de rezolvat ca pe o provocare, Will o rezolvă pentru el însuşi în mod anonim. Mai târziu, Will o cunoaşte pe Skylar (Minnie Driver), o studentă britanică ce este aproape de-a absolvi Universitatea Harvard şi să se înscrie la Şcoala de Medicină a Universităţii Stanford.
La vitta e bella

La vitta e bella

Cel mai bun film despre optimism pe care l-am vazut, este o fabula in stil chaplinian despre puterea imaginatiei de a se impotrivi crudelor realitati din Europa in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

In centrul povestii se afla Guido (Roberto Benigni) – un personaj incantator, caracterizat printr-o inocenta copilareasca al carui scop este sa isi faca copilul sa treaca mai usor peste experienta lagarului de exterminare.

Dangerous Minds

Dangerous

Filmul este  inspirat dintr-un caz real. Louanne este ofiter de marina, dar ea isi dorise totdeauna sa devina profesoara de engleza. Cand un liceu din nordul Californiei o solicita, Louanne crede ca, in sfarsit, dorinta i s-a indeplinit. La scoala este intampinata insa de un grup de elevi rebeli si neprietenosi, pe care, treptat, cu metode neobisnuite, reuseste sa si-i apropie si sa le trezeasca interesul pentru studiu.
Coach Carter

coach carter

 

Coach Carter este filmul pe care l-am vazut de cele mai multe ori dintre cele din lista. Având la bazã o incredibila poveste adevarata, filmul îl prezintã pe controversatul antrenor de baschet Ken Carter (Samuel L. Jackson), care a fost laudat si criticat, dupã ce a ajuns faimos, în urma sechestrãrii întregii sale echipe neînvinse care a avut o serie de esecuri.
Jucãtorii, pãrintii si comunitatea încearcã sã aducã echipa înapoi, pe teren, iar Carter trebuie sã depãseascã obstacolele mediului sãu si sã arate tinerilor un viitor care trece dincolo de bandele de stradã, drogurile, închisoarea si chiar baschetul.

Citeste si:

5 carti de educatie financiara si dezvoltare personala pe care le recomand elevilor mei -Eficienta in sapte trepte

Da mai departe: