Proiectele noastre în 2022

La inceputul fiecarui an e momentul să analizăm activitatea din anul precedent și să privim încrezători spre viitor. 2022 a fost un an greu. Si nu ma refer la contextul general pe care îl cunoașteți deja cât la volumul de muncă pe care a trebuit să îl depunem. Am fi putut face mai mult? Cu siguranță da. Dar fiind doar câțiva voluntari și fiecare având și altă activitate principală, la final ne putem declara mulțumiți.

Iată care au fost principalele proiecte implementate în 2022:

  1. Am lansat Platforma Colegiul Antreprenorilor -prima platforma de antreprenoriat pentru elevii si studentii care locuiesc sau studiaza in Ploiesti. Platforma poate fi accesata pe https://colegiulantreprenorilor.ro/ si a fost parte a proiectului “ELAN -Elevi Antreprenori” in cadrul “Fondului pentru un viitor mai bun în comunităţi” finanţat de LIDL, coordonat de Federatia Fundatiile Comunitare din Romania si implementat in Ploiesti de Fundaţia Comunitară Prahova. Proiectul este destinat elevilor şi studenţilor care locuiesc sau studiază in Ploiesti facilitandu-le acestora imbunatatirea abilitatilor antreprenoriale prin intermediul a 16 module care includ un suport de curs in format text si video, studii de caz prezentate de antreprenori din Ploieşti, dar şi din ţară, cât si exercitii pentru dezvoltarea unui plan de afaceri in vederea infiintarii unei firme reale. Scopul platformei este sa ii sprijine pe cursanti sa isi creeze si structureze o idee de afacere, in asa fel incat in viitor sa poata lansa o afacere reala. La aproape un an de la lansare platforma numără deja 555 de utilizatori activi.
  • 2. Am organizat 3 petreceri de copii pentru 48 de copii din Ucraina -Tot cu sprijinul Fundației Comunitare Prahova am reușit să organizăm la Anticaffe New Experience trei petreceri pentru copii ucraineni refugiați din fața războiului. A fost emoționant și ne-am făcut o mulțime de prieteni mici și mari. Mai multe detalii puteti găsi aici: https://www.ploiestii.ro/cand-sarbatoritul-nu-e-nicaieri/
  • 3. Am acordat 3 burse pentru elevi și studenți din Prahova -În cadrul programului ”Bursele Performer” lansat încă din 2014 am acordat 3 burse pentru 3 elevi și studenți din Prahova cu rezultate deosebite și o situație materială sub medie. Chiar dacă în anii precedenți depășeam întotdeauna numarul burselor bugetate, în acest an a fost dificil să găsim atât elevi și studenți cât și surse de finanțare pentru mai mult de 3 burse.
  • 4. Am contribuit la infrumusetarea școlii din Manesti unde cu ajutorul a trei studenți de la Arhitectură am dat culoare la propriu și la figurat unuia dintre spațiile școlii.
  • 5. Am organizat o excursie de Ziua Educației la Complexul de Panificație Velrom -Târgoviște pentru elevi cu specializarea bucatar de la Liceul Tehnologic Administrativ și de Servicii ”Victor Slăvescu” Ploiești.
  • 6. Am lansat o serie de cursuri de educație financiară pentru sportivii din cadrul Academiei Politehnica Timișoara, printr-o serie de clipuri video educaționale destinate copiilor cu vârste între 12 și 18 ani. În această miniserie de 6 episoade învățăm ce sunt banii, cum se fac ei, cum se cheltuie și cum se investesc. Acțiunea face parte din proiectul ”Politehnica – pilon în sportul juvenil și în comunitate”, finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte, în cadrul programului #OrașulÎnMișcare
  • 8. Am oferit dulciuri, alimente, produse de igiena, lemne și haine unei familii monoparentale cu 5 copii. Pentru că pentru vizita la Cosminele am strâns mai mulți bani decât ne-au fost necesari, am putut să facem o bucurie unei mame și celor 5 copii ai dumneaei cărora le-am oferit dulciuri, alimente, produse de igiena, haine și lemne în valoare de peste 2500 lei.

Acum profităm de ultimele zile de vacanță școlară și lucrăm la strategia pentru 2023. Pentru cei care vor si pot sa ajute, alternativele au rămas acelasi:

– direct prin Netopia accesând link-ul https://aicarte.org/cum-pot-sa-ajut/

– în contul RO40BTRLRONCRT0339684401 deschis la Banca Transilvania, titular Asociatia Ai Carte

– direcționând 20% din impozitul pe profit sau pe venitul microîntreprinderilor

– direcționând 3.5% din impozitul pe venitul aferent anului 2022.

Sa avem un an bun!

Da mai departe: